Značková pánská móda AVANTGARD v E-shopu Fashionin.cz

Jak uvázat kravatu - jednoduchý uzel

Jak velice jednoduše uvázat kravatu si ukážeme hned na několika uzlech. Možností, jak uvázat kravatu je několik a závisí na typu kravaty nebo lépe řečeno na velikosti a šířce kravaty. Vázání kravaty je pak celkem jednoduché.

Existuje jednoduchý uzel (Four in Hand), který zvládne každý začátečník. Pro zručnější a zkušenější tu máme uzel poloviční Windsor (Half Windsor) a dvojitý Windsor (Full Windsor), které si můžete prohlédnout v dalším článku našeho blogu. Ovšem ve skutečnosti existuje mnoho dalších způsobů uvázání kravaty, jako například uzel Prince Alberta a stovky dalších variant.

Pro začátečníky i pro zkušené je lepší se postavit před zrcadlo a sledovat, jak uzel vzniká a porovnávat s návodem a očekávaným výsledkem. Pro jednoduchý uzel se nejlépe hodí kravata Slim. Můžete ovšem použít i klasickou kravatu.

1. Obtočte si kravatu kolem krku tak, že široký konec kravaty budete mít vlevo a úzký konec vpravo. Špička úzkého konce by měla zůstat mírně nad širším koncem kravaty. Toto je nutno vyzkoušet a ne vždy se to povede na první pokus. Bude se to lišit v závislosti na vaší výšce a šířce kravaty.
2. Úzký konec přesuňte přes široký konec kravaty směrem vlevo.
3. Omotejte široký konec kravaty kolem dokola, směrem vlevo.
4. Široký konec provlékněte mezi krkem a kravatou a zpět směrem dopředu.
5. Provlékněte jej smyčkou (okem), které se vpředu vytvořilo.
6. Postupně utahujte široký konec kravaty a rovnejte vytvářející se uzel na střed košile.

Pokud jste spokojeni s výsledkem, zakryjte kravatu límečkem od košile a zkontrolujte, aby Vám kravata nikde netrčela zpod límečku kolem krku. Na první pokus se to nemusí povést a je zcela normální vázání uzle několikrát opakovat.

Po několika pokusech to pro Vás bude určitě hračka.

vazani kravaty jednoduchy U v1